Mijn verhaal op de shortlist

 

shortlisters.png

Zaterdag 7 oktober. De grote dag. Het Hermes thriller festival. Ik stond met mijn verhaal ‘Onze eerste date’ op de shortlist. Dat betekent dat mijn verhaal één van de 15 is, die in de Hermesbundel Fatale ontmoeting van uitgeverij Ellessy staat. Superleuk natuurlijk.

Eerst een drankje en een heerlijke donut. Ik kreeg toch even de zenuwen. Direct aan het begin werden de 5 short Listers op het podium verwacht. Gelukkig hadden we van tevoren een mail gekregen met wat vragen die we konden voorbereiden. ‘Tegen klotsende oksels,’ waren de woorden van Kirstin Rosema, een van de organisatoren. Nog even een keer doornemen maar, voor het spektakel begint. Ik pak mijn mobiel. De vragen en antwoorden stonden in een mail die ik naar mezelf had gestuurd. Nee! Geen internetverbinding! Geen spiekbrief! De klotsende oksels dreigden toch in aantocht te zijn. Op een drafje liep ik de tuin in. Gelukkig, daar kon ik de mail met de vragen lezen. Even jezelf voorstellen, dat lukte nog wel, 3 belangrijke woorden uit je verhaal en waarom? Check, die wist ik ook nog. Knuppel, paraplu en rood. Knuppel omdat je daarmee heel goed een eerste date kunt voorkomen. Paraplu, daarmee is een moord zo gepleegd. Rood voor het bloed en de verspilde rode wijn. Dan nog in het kort wat je schrijfacties zijn de komende tijd. Ook niet vergeten. Ben bezig met een thriller en heb er net een opgestuurd naar mijn uitgever Droomvallei.

Nou daar zaten we dan, alle vijf met de bibbers, tenminste ik wel. De vragenrondjes gingen prima. Heb zelfs de microfoon niet laten vallen. Daarna tromgeroffel, de winnaar is… Janneke Volkerink. Wow, die sleept een mooie prijs binnen. Een leuk geldbedrag en… een uitgeverscontract met redactie. Stiekem een beetje jaloers, maar het is haar van harte gegund.

Nieuwsgierig geworden naar mijn verhaal ‘Onze eerste date’?  Hieronder een tipje van de sluier, om je lekker te maken voor de hele bundel. Wel kopen hoor! Je draagt dan direct bij aan een goed doel. De royalty’s gaan naar Villa Pardoes.

Fragment ‘Onze eerste date’:

De bel gaat. In mijn haast om open te doen struikel ik in de hal over mijn achteloos neergegooide paraplu. Zwikkend op mijn hakken zoek ik steun bij de muur en mep bijna de vaas met tulpen van het gangkastje. Met trillende handen strijk ik mijn zwarte jurkje glad en haal diep adem. Na maanden mailen zal ik Daniël eindelijk ontmoeten.

Op de galerij klinken snelle voetstappen. Ik schrik op van een dreun tegen de deur, gevolgd door een doffe klap op de vloer van de galerij. Is Daniël over mijn bloempot gevallen? De bel klinkt opnieuw en houdt dit keer lang aan. Vlug raap ik de ouderwetse zwarte paraplu op en mik hem in de daarvoor bedoelde bak. Haastig loop ik naar de deur. Ik tover een glimlach op mijn gezicht, vastbesloten die daar te houden ongeacht hoe Daniël er uitziet en doe open…

 

#yvonnekerstennl, #uitgeverijellessy, #hermesthrillerfestival, #uitgeverijdroomvallei 

 

Auteur Yvonne Kersten

VInd YvonneKersten op Facebook

Boek van Yvonne Kersten aanschaffen? Klik hier.

Laat een bericht achter voor Yvonne Kersten via de contactpagina