Personal Shopper

Nieuwsgierig bekijk ik het tengere poppetje dat op mij afloopt. Dit moet Akke Marije zijn, de personal shopper, met wie ik een afspraak heb.

Strak zeegroen jurkje met zwarte accenten, matzwarte legging, hoge laarzen, blond haar in een geraffineerd eenvoudig geknipte coup met een pony die net tot boven haar ogen valt en oogschaduw in dezelfde tint als haar jurk. Haar lippen zijn knalrood.

Mijn schouders zakken een paar centimeter. Met dit topmodel moet ik dus de hele middag winkelen. Ik zie mezelf al met tassen vol vormloze tenten als een log nijlpaard zwetend achter haar aan sjokken. Mijn humeur stort omlaag tot het absolute nulpunt. Plotseling weet ik weer waarom ik niet graag shop met vriendinnen. Bij die meiden behoudt het kledingstuk altijd zijn oorspronkelijke vorm, bij mij krijgt het een andere dimensie.

‘Hallo, ijk bjen Akke Marije van der Werf,’zegt ze en steekt haar hand uit. Verrast registreer ik een Fries accent en onderdruk een grijns. Niemand is perfect.

Het passen begint. Sceptisch kijk ik naar de kledingstukken. De kleur is goed, maar passen al mijn onderdelen daar wel in? Mijn verbazing is groot. Borsten, heupen en een taille, waarvan ik niet wist dat ik die had, komen goed tot hun recht.

Akke Marije heeft duidelijk plezier in haar werk. Met een steek van jaloezie stel ik vast dat ze behalve mooi ook nog een lieve, gezellige meid is.

Aan het eind van de middag weet ik dat ik mijn grote kont kan verbergen in een broek met hoogzittende kleine zakken, mijn slanke taille beter uitkomt als ik truitjes draag die tot op mijn heupen vallen en dat mijn korte pootjes langer lijken in een broek met rechte pijpen. Ik voel me bijna net zo mooi als mijn personal shopper en loop met een vederlicht gevoel en geheven hoofd naast haar. Met plezier luister ik naar haar Friese accent dat veel prettiger klinkt dan het rauw uitgesproken Nederlands uit de regio waar ik vandaan kom.

Vanaf nu kan ik natuurlijk zelf de juiste kleding inslaan, maar een volgende afspraak staat al. Daarna durf ik wel alleen. Denk ik.

Ook op Facebook!