Ik ben geboren in 1968 te Den Haag en opgegroeid in Voorburg en later Zoetermeer. Sinds kort ben ik met mijn man en hond Joep verhuisd naar Epe. Ik heb bijna 20 jaar in het basisonderwijs gewerkt en daarna 15 jaar, mijn Remedial-Teaching praktijk gerund. Sinds vorig jaar ben ik gestopt met mijn praktijk en besloten om me voorlopig alleen op het schrijven te richten.
Ik fotografeer graag en geniet van actieve vakanties in de natuur. In mijn jeugd, bracht ik elke vakantie door op een bergboerderij in Zuid-Tirol, Noord-Italië, een plek die voor mij voelt als een tweede thuis. Veel later heb ik het betoverende Scandinavië ontdekt. Ons huis in Värmland, Zweden was een fantastische uitvalsbasis om dit uitgestrekte land te leren kennen.
De rondreizen door Noorwegen en Zweden, hebben mij veel inspiratie gegeven voor mijn boeken. Hoog op mijn bucketlist staat nog een reis naar IJsland en een cruisetocht langs de Noorse kust. Bij het informatie zoeken over het laatste onderwerp is het het idee voor het schrijven van mijn volgende thriller ontstaan. Een spannende setting en interessante personages drongen zich aan mij op. Behalve een mooi verhaal waarin de Scandinavische landen op hun best uit naar voren komen, wil ik diepgang in mijn verhalen brengen door maatschappelijke thema's in het verhaal te verwerken. In Gevoelige snaren is dat bijvoorbeeld bindingsangst en liefde tussen twee vrouwen. In Verborgen littekens: adoptie, mishandeling, verwerken van trauma’s. De belangrijkste personages dragen allemaal hun eigen leed mee, ze maken een groei door en komen er sterker uit.

Auteur Yvonne Kersten

VInd YvonneKersten op Facebook

Boek van Yvonne Kersten aanschaffen? Klik hier.

Laat een bericht achter voor Yvonne Kersten via de contactpagina